Cursuri de Pian

Cursuri de pian pentru toate varstele

Sunt accesibile atat copiilor cat si adultilor, celor ce vor sa faca performanta sau celor ce isi doresc un hobby. Varta minina de inscriere este de 5 ani. Cursurile se desfasoara individual, iar durata unui curs difera in functie de varsta. Pentru cei pana la 7 – 8 ani este recomandat sa faca cate 30 min. de doua ori pe saptamana, pentru ceilalti cursul va dura 60 min.

“Regele instrumentelor” – pianul are o importanta considerabila in interdependenta bratelor si a picioarelor (folosirea pedaleler), coordonarea miscarii cu muzica, formarea memoriei muzicale si dezvoltarea cognitive a copiilor si chiar si a personalitatii.

Cursurile de pian vor fi alcatuite si din mici interventii de teorie muzicala necesara studierii oricarui instrument, iar apoi studierea pieseleor, folosirea corecta a tehnicii pianistice, realizarea unui repertoriu Clasic sau Modern.

Durata unui curs/lectii de chitara este de 60 min.

- Pretul unei sedinte: 100 lei

De ce e important sa canti la un instrument?

Te ajuta sa te destresezi. Cu totii avem zile cand suntem atat de stresati si nu ne dorim decat sa luam o pauza. Ai observat vreodata ca atunci cand asculti muzica in surdina te relaxezi? Cantand la un instrument, reusesti sa-ti eliberezi mintea de griji.

Inveti o limba speciala. Se spune ca muzica este o limba universala. Asta pentru ca in toata lumea oamenii canta dupa aceleasi note. Dupa ce inveti sa canti la un instrument, poti merge in orice tara si poti „vorbi” acea limba. Vei sti limba speciala pe care o cunosc doar muzicienii.


Despre pian

Pianul (prescurtarea comună a cuvântului de origine italiană pianoforte) este un instrument muzical foarte răspândit, în care sunetul este produs de corzi metalice fixate pe o placă de rezonanță din lemn, lovite de ciocănele acoperite cu pâslă, prin intermediul unei claviaturi. Pianele moderne au corzile montate într-un cadru metalic, de obicei turnat din fontă și finisat cu lac și pulbere de bronz (motiv pentru care este numit, impropriu, și „placă de bronz”). Acesta are rolul de a rezista tensiunii mari exercitate de corzi, care altfel ar deforma structura din lemn a pianului.